Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Yoko Taro brengt met Voice of Cards de tabletop RPGs naar de Switch

Voice of Cards keyart
28 oktober brengt Square Enix een gloednieuw spel ontwikkeld door onder andere Yoko Taro uit op onder andere de Switch.

Voice of Cards: The Isle Dragon Roars is een digital-only spel wat voor de Switch, PS4 en PC zal verschijnen. Ontwikkeld door het team achter NieR en Drakengard belooft het spel een uniek verhaal te vertellen op een unieke manier. In Voice of Cards zullen spelers een verhaal moeten doorlopen waarin je je bevindt in een gevaarlijke wereld vol met zwaarden en magie.

Je doel als speler is om een net ontwaakte draak te gaan verslaan en hierbij wordt je bijgestaan door verschillende vrienden. Zowel het verhaal als gevechten worden volledig met kaarten gespeeld en je zult dan ook constant keuzes moeten maken. Begeleid door een Game Master zul je bergen en velden trotseren en kerkers overwinnen door middel van turn-based combat.

Er zal ook een bundel verschijnen voor fans van NieR. Deze bundel bevat naast het spel een Pixel Art DLC set en zeven andere uitbreidingen gebaseerd op NieR Replicant. Deze DLC’s zijn als volgt:

  • Dress of the Bereft – Swaps the costumes of the protagonist, Mar and Melanie to the design of NieR Replicant™ ver.1.22474487139…:
  • Emil’s Pattern – Swaps the reverse card design to a design resembling Emil’s clothing
  • Emil Avatar – Swaps the player’s avatar to a design resembling Emil
  • Emil Dice – Swaps the dice to a design adorned with Emil’s face
  • Grimoire Weiss Board – Swaps the battle board and accessories to designs patterned after Grimoire Weiss
  • Library Desk – Swaps the table design to resemble a certain library’s stonework
  • Devola’s Music – Swaps the general background music to a soundtrack that bring to mind the journeys of a certain young man who fought to save his sister.
  • Pixel Art Set – Swaps all character and enemy illustrations to pixel art

Voor iedereen die het spel wilt proberen is er vanaf nu ook een gratis demo te downloaden. Deze demo behandeld een proloog en legt alles uit van wat er vooraf aan het spel is gebeurd. Mocht je het spel al bestellen dan ontvang je DLC om het design van de reverse kaart te veranderen.

Tot slot is het mogelijk om een driedelige metalen kaartset te kopen voor de verzamelaars. Deze vind je via de Square Enix Store en bevatten afbeeldingen van de hoofdpersonages van het spel. Deze zitten ook in de collectors edition in Japan.