Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Software-update 13.0.0 Nintendo Switch brengt Joy-Con update met zich mee

Lees hier hoe je eenvoudig en snel jouw Joy-Con kunt updaten!

Zo nu en dan wordt de software van de Nintendo’s hybride console geüpdate, zoals dat vanochtend ook gebeurde. In de nieuwste versie voor de Nintendo Switch, versie 13.0.0, kreeg de console onder andere ondersteuning voor Bluetooth-headsets en werd de Switch-houder klaargemaakt voor de aankomende Nintendo Switch OLED. Toch is dat niet het enige, want ook de Joy-Con kunnen vanaf nu weer geüpdate worden. Wat er precies is veranderd heeft Nintendo niet naar buiten gebracht. Mogelijk heeft het iets te maken met de stabiliteit van de Bluetooth verbinding als er ook Bluetooth-speaker is gekoppeld? Helaas heeft Nintendo hierover geen details bekendgemaakt, maar het is natuurlijk altijd verstandig om jouw Switch, en dus ook de Joy-Con-controllers, up-to-date te houden.

Zodra je de nieuwste update 13.0.0 hebt geïnstalleerd, dan is het zeer eenvoudig om jouw setje Joy-Con te updaten. Om de Joy-Con te updaten ga je als eerst naar de instellingen van de Nintendo Switch. Daarna kun je naar het kopje controllers en sensoren gaan, waar je vervolgens de controllerupdate kunt uitvoeren. Het uitvoeren van de update zal minder dan één minuut in beslag nemen en daarna kun je weer lekker gaan gamen!