Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Townscaper nu beschikbaar voor de Switch

Plaats gekleurde blokjes en zie hoe een algoritme deze in een stad verandert.

Eerder dit jaar werd al bekend dat Townscaper naar de Switch zal komen. Deze game is al sinds vorig jaar in early access te spelen op de pc en heeft maar één doel: de mooiste stad opbouwen bovenop het water. Dit doe je door een kleur te selecteren en op vakken te klikken; hierdoor zorgt een onderliggend algoritme dat er dingen verschijnen. Op deze manier kun je niet alleen gebouwen plaatsen, maar ook poorten, trappen en bruggen toevoegen. Doordat je zelf niks anders doet dan blokjes plaatsen, heeft de ontwikkelaar al aan dat het eigenlijk geen echte gameplay heeft, maar dat deze game meer een stuk speelgoed is.

Gisteravond werd tijdens de Awesome Indies Show bekendgemaakt dat deze game ook gelijk gisteravond is uitgekomen. Deze game kost €5,99 en is maar 67MB groot; dit moet toch nog wel op jouw Switch passen? De aankondigingstrailer voor Townscaper is hieronder te bekijken.