Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Gamescom 2021 – Dit kun je allemaal verwachten!

Gamesom2021
Gamescom 2021 komt eraan en er staat meer dan genoeg op de planning.

Gamescom 2021 staat op het punt om los te barsten en dat betekent vanaf aanstaande woensdag tot en met vrijdag heel veel nieuws, ongetwijfeld veel interessante aankondigingen en natuurlijk de nodige streams en shows. Dit jaar zijn we dan wel niet fysiek aanwezig op Gamescom, we volgen zoals ieder jaar wél nauwlettend al het laatste nieuws om jullie op de hoogte te houden, dit jaar tevens als partner van Gamescom! Benieuwd wat je allemaal te wachten staan tijdens de Gamescom van dit jaar? We zetten het hieronder voor je op een rijtje!

De Gamescom agenda in een notendop

Zie gemakkelijk in één oogopslag wat je wanneer kunt verwachten. Gamescom start weliswaar op 25 augustus, de Xbox Stream zal al op 24 augustus plaats vinden.

 • Xbox Stream – Dinsdag 24 augustus 19:00 uur
 • Gamescom dag 1 – Woensdag 25 augustus 19:30 uur
 • Gamescom: Opening Night Live – Woensdag 25 augustus 20:00 uur
 • Gamescom dag 2 – Donderdag 26 augustus 19:00 uur
 • Awesome Indies – Donderdag 26 augustus 20:00 uur
 • Future Games Show at Gamescom – Donderdag 26 augustus 22:00 uur
 • Gamescom dag 3 – Vrijdag 27 augustus 19:00 uur

Opening Night Live

Ook dit jaar kun je weer genieten van een opening van Gamescom in stijl met Opening Night Live! Meer dan 2 miljoen kijkers keken naar de eerste volledig digitale gamescom: Opening Night Live in 2020 en dat was niet voor niets. Ook dit jaar geeft Geoff Keighley een unieke show vol met nieuwe aankondigingen en wereldpremières. Waarom je dit niet mag missen? Dit jaar worden meer dan 30 games uit de hele industrie getoond. In elk geval zullen Saints Row én LEGO Star Wars: Skywalker Saga voorbij komen. We verwachten dan ook veel nieuwe game-onthullingen, updates over de aankomende games en andere verrassingen met gasten op het podium. Dit alles zal live worden gestreamd.

Future Games Show

De Future Games Show is ook dit jaar weer aanwezig op Gamescom, wederom gehost door GameMe. De Future Games Show op Gamescom 2021 begint donderdag 26 augustus om 22:00 uur CET, en zal waarschijnlijk verschillende optredens van indie-ontwikkelaars en uitgevers bevatten.

Awesome Indies

Gamescom staat bekend om het feit dat ook indiegames volop aandacht krijgen. Ook dit jaar kunnen indie-fans weer genieten van de nieuwste indie-titels in de Awesome Indies show. Deze zal gehost worden door Michael Swaim en vindt donderdag op 20:00 uur plaats. Verwacht volop indiegames van ontwikkelaars over de hele wereld. Niet te missen dus voor indie-fans!

Naast Awesome Indies zal ook de Indie Booth Area weer aanwezig zijn: de online plek waar pers en indie-fans met ontwikkelaars van indiespellen samenkomen.

Wie zijn er allemaal aanwezig?

Naast een grote hoeveelheid indie studio’s zulleen ook veel grote partijen weer aanwezig zijn op Gamescom. Nintendo lijkt dit jaar dan wel niet aanwezig te zijn, de lijst met partners is alsnog behoorlijk indrukwekkend. Ongetwijfeld gaan verschillende van ondertaande partners ook games voor de Nintendo Switch aankondigen.

 • 505 Games
 • Activision
 • Aerosoft
 • Assemble Entertainment
 • Astragon Entertainment
 • Bandai Namco Entertainment
 • Bethesda Softworks
 • Electronic Arts
 • Gameevil COM2US Europe
 • Headup
 • Indie Arena Booth
 • Koch Media
 • Next Studios (Tencent)
 • Sega Europe
 • Team17
 • Techland
 • Thunderful Games
 • Ubisoft
 • Wargaming
 • Xbox

Dutch Games Association

Wist je dat er ook vanuit Nederland ontwikkelaars naar Gamescom komen? Onderstaande trailer laat het je zien.