Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo behaalt nog een overwinning op RomUniverse

Nintendo red white logo
Nu is het echt einde verhaal voor RomUniverse.

Sinds 2019 is Nintendo bezig met een rechtszaak tegen RomUniverse. De bekende website werd gebruikt voor het verspreiden van ROM’s van onder andere Nintendo-spellen. Echter afgelopen mei kreeg het gamebedrijf al deels gelijk en wonnen ze 2,1 miljoen Dollar. Dat was echter niet alles waar om werd gevraagd. Zo was het niet alleen minder geld, maar werd ook een permanent verbod afgewezen.

Na een hoger beroep is de rechter hier echter op teruggekomen. In een document wat begin deze maand is opgesteld wordt RomUniverse permanent verboden om de activiteiten van de site weer op te pakken. Daarnaast moet de eigenaar alle bestanden die van Nintendo-producten zijn verwijderen voor 17 augustus. Hier moet die verslag van doen bij de rechtbank op uiterlijk 20 augustus.

De volledige uitspraak is hier te vinden.