Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Super Mario Bros. voor recordbedrag verkocht

Door dit bedrag is het record van vorige maand alweer verleden tijd.

Tegenwoordig weet iedereen wel dat oude videogames behoorlijk wat geld waard kunnen zijn. Dat bleek ook afgelopen maand weer het geval te zijn. Allereerst werd een gesealde versie van The Legend of Zelda voor de NES al voor een recordbedrag van $870.000 dollar verkocht. Dit record hield alleen niet lang stand. Slechts één dag later werd een gesealde versie van Super Mario 64 voor de Nintendo 64 voor maar liefst $1,56 miljoen dollar verkocht. Een maand later is ook dit record alweer verleden tijd.

Rally heeft namelijk bekendgemaakt dat hun exemplaar van Super Mario Bros. uit 1985 voor een bedrag van 2 miljoen dollar is verkocht door een anonieme koper. Rally heeft dit exemplaar vorig jaar voor $140.000 dollar gekocht en kreeg vorig jaar van diverse investeerders al een bod van $300.000 dollar. Ze hebben dit bod toen ter tijd afgewezen waardoor ze nu heel wat meer winst hebben kunnen maken. Daarnaast was deze game ook nog eens in een uitstekende staat, hij heeft namelijk een Grade 9,8-classificatie.