Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Aangekondigde Invasion Mode-update voor Doom Eternal geschrapt

We hoeven de multiplayer PvP-modus niet meer te verwachten.

Een belangrijke update is gedeeld door Doom-ontwikkelaar id Software met betrekking tot de ontwikkeling van Doom Eternal.

Via Twitter heeft Marty Stratton, de uitvoerend producent van id Software, onthuld dat de geplande gratis Invasion Mode-update voor Doom Eternal is geschrapt. De reden hiervoor zijn volgens Stratton complicaties veroorzaakt door de pandemie en het werken op afstand. De Invasion Mode is in 2018 aangekondigd. De modus zou een multiplayer-versie zijn van de Doom Eternal campaign. Andere spelers zouden de rol van de demonen kunnen spelen in de campagne van de host-speler.

Ter compensatie hebben de ontwikkelaars de focus gelegd op het creëren van een nieuwe Horde-modus voor één speler. Er zijn geen verdere details gedeeld over wanneer deze Horde-modus beschikbaar is voor de spelers.

De volledige verklaring van Stratton op Twitter is hieronder te lezen: