Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pokémon Unite komt in juli voor de Switch

Pokemon Unite keyart
We kunnen al bijna genieten van Pokémon Unite.

Het is een jaar bijna volledig stil geweest rondom Pokémon Unite, maar vandaag is er eindelijk meer onthuld. Vanaf juli zal het spel namelijk voor de Nintendo Switch uitkomen en in september voor mobiele apparaten.

Het free-to-start spel gaat niet alleen cross-play tussen de Switch en mobiele apparaten ondersteunen, maar ook cross-progression. Door middel van het spel te linken met een Pokémon Trainer Club of Nintendo-account kun je dan op elk apparaat verder gaan waar je bent gebleven.

Welkom op Aeos

Zoals bijna elke Pokémon-titel heeft ook Unite zijn eigen regio. Deze regio heet Aeos en ligt aan een onontdekte rand van de oceaan. Op Aeos worden bijzondere Pokémon toernooien gehouden door de Unite Battle Committee, de zogenaamde Unite Battle-toernooien. Over de hele wereld zijn deze toernooien enorm populair en jij neemt dan ook de rol van een beginnende Trainer op je.

Bij Unite Battles zul normaal gesproken 5 tegen 5 spelen. Als doel heb je om meer punten te verzamelen dan de tegenstander. Hier is waar het redelijk uniek is in het genre. Je moet namelijk om punten te scoren Aeos-energie verzamelen door Pokémon te verslaan. Die energie moet vervolgens in een doelzone van de tegenstander geplaatst worden.

In Unite worden deze battles dan ook in verschillende stadions gehouden waarbij elk stadion weer eigen regels heeft. Zo zijn er momenten met minder of meer teamgenoten of kunnen er legendarische Pokémon verschijnen. Het is daarom ook belangrijk dat je leert samen te werken op meerdere manieren zodat je op elk scenario bent voorbereid. Natuurlijk zal er ook een competitieve modus komen met meerdere ranken die je kunt behalen.

Klassieke MOBA elementen

Qua gameplay lijkt het verder erg op andere MOBA’s. Jouw personage zal beginnen op level één en naarmate je meer Pokémon verslaat krijg je vaardigheidspunten waarmee je nieuwe aanvallen zult leren of zelfs evolueert. Op een gegeven moment zul je een Unite Move leren wat gelijk is aan een ultieme aanval bij andere spellen.

Een ander verschil met een normale Pokémon-game is dat er geen typesterktes en -zwaktes bestaan. Iedere Pokémon heeft wel een eigen kracht waar die beter in is zoals een aanvaller of een support, maar je hoeft niet bang te zijn voor een nadeel met vuur tegen water.

Voor je een Pokémon kunt gebruiken zul je eerst met verzamelde munten een specifieke Pokémon moeten aanschaffen bij de committee. Wanneer je een licentie hebt kun je de Pokémon aanpassen zoals je wilt met verschillende skins. Ook deze zijn in de in-game shop aan te schaffen of te verdienen met iets als de gevechtspas. Het betalen voor skins en Pokémon kan op drie manieren met Aeos-munten, Aeos-tickets en Aeos-edelstenen. De eerste twee kun je verdienen door te spelen, terwijl de laatste gekocht moet worden met echt geld.

Onderstaande trailer toont de openingsvideo van het spel en een nieuwe blik op de gameplay van het spel.