Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo haalt Switch firmware-update 12.0.3 terug

De meest recente update blijkt juist voor minder stabiliteit te zorgen

Nintendo brengt doorlopend firmware-updates uit voor de Nintendo Switch. Soms brengen deze updates toffe nieuwe functies met zich mee, de andere keer zorgen de updates alleen voor meer stabiliteit of aanpassingen achter de schermen. Dat laatste had ook de gisteren uitgebrachte firmware-update 12.0.3 moeten doen. Helaas bleek dat achteraf niet het geval te zijn, deze zorgt namelijk juist voor minder stabiliteit.

Verschillende Switch-gebruikers melden dat ze netwerkproblemen ervaren, en ook het gebruik van SD-kaarten zou niet meer optimaal werken sinds de nieuwe update. Nintendo heeft inmiddels al laten weten dat de hard werken aan een oplossing voor de problemen. Nintendo of America heeft laten weten de update te staken. Nintendo Benelux noemt momenteel alleen versie 12.0.2 als meest recente update.

Mocht jij de update al hebben gekregen, hou er dan rekening mee dat je mogelijk wat problemen kan ervaren. We adviseren je de komst van een nieuwe update goed in de gaten te houden.