Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

The Pokémon Company haalt recordwinsten

Pokemon 25
Denken mensen in jouw omgeving dat Pokémon minder populair wordt, laat ze dan dit zien.

The Pokémon Company heeft hun resultaten over het afgelopen jaar onthuld. Hoewel het in het Japans is gedaan, kunnen wij dankzij sites als Serkan Toto toch de informatie krijgen. Aangezien The Pokémon Company niet een publiekelijk bedrijf is zijn ze niet verplicht uitgebreide informatie erover te verschaffen zoals Nintendo. Toch zijn de geleverde cijfers al flink interessant. Zo zijn de verkopen hoger dan 1 miljard dollar en is de netto winst op 170 miljoen dollar terecht gekomen. Dit is in de 23 jaar van The Pokémon Company niet eerder voorgekomen.

  • Sales: 120 billion yen (US$1.1 billion)
  • Operating profit: 27.8 billion yen (US$254 million)
  • Net profit: 18.6 billion yen (US$170 million)

TPC hun fiscale jaar eindigt bovendien op 28 februari dus deze inkomsten zijn van een jaar zonder nieuwe releases en eigenlijk alleen maar de Sword & Shield DLC. Verwacht wordt daarom ook dat komend jaar de winst nog hoger gaat worden vanwege New Pokémon Snap, Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl en Pokémon Legends Arceus. Bovendien zijn de vieringen vanwege de 25ste verjaardag ook nog lang niet klaar.