Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Summer Game Fest keert volgende maand terug

We kunnen ons opmaken voor een tweede editie welke volgende maand plaats zal vinden.

Geoff Keighley, de man achter The Game Awards, verraste afgelopen jaar met het gloednieuwe evenement Summer Game Fest. Het evenement werd omschreven als een “viering van videospellen door de game-industrie”. Uitgevers kwamen met nieuws , spellen werden getoond en er waren in-game events. Inmiddels is duidelijk dat we volgende maand de tweede editie kunnen verwachten, welke op 10 juni zal starten. Dit jaar is er gekozen voor één grote openingsshow die leidt naar de verschillende grotere uitgeversevenementen.

Ook dit jaar kunnen we verschillende aankondigingen verwachten maar ook zullen er een aantal liveoptredens zijn. De officiele aankondiging van de tweede editie werd via Twitter gedaan. Als je naar de bijbehorende afbeelding kijkt, valt alvast op dat er veel uitgevers en ontwikkelaars van de partij zijn. Grote namen zoals EA, Koch Media, SEGA en Ubisoft staan erbij. Nintendo wordt hier niet genoemd en lijkt dus afwezig te zijn. Dat betekent overigens niet dat we rond die periode niets hoeven te verachten van Nintendo. Tijdens de E3 geeft Nintendo doorgaans haar eigen presentatie, aangevuld met events.

Juni zou dus zomaar eens een mooie maand vol aankondigingen kunnen gaan worden. Wij zijn er in elk geval helemaal klaar voor, jij ook?