Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Verhalende on-rails shooter Green Phoenix komt deze maand naar Switch

Green Phoenix
Eind deze maand kunnen spelers wraak nemen als AI genaamd Green Phoenix!

Uitgeverij Zerouno Games en Spelontwikkelaar Broken Simulation kondigen aan dat Green Phoenix deze maand naar de Nintendo Switch komt. Green Phoenix is een 3D on-rails shooter die zich in de ruimte afspeelt. De makers beschrijven het spel als een diepgaande verhalende ervaring.

Het verhaal speelt zich af in een autoritaire maatschappij die volledig technologisch ontwikkeld is. Als speler neem je de rol van een kunstmatige intelligentie genaamd Green Phoenix op je. Zijn piloot Dana is gestorven en het is aan Green Phoenix om wraak te nemen. In het avontuur wat volgt is een grote rol weggelegd voor het concept van ego en de betekenis van vrijheid.

Green Phoenix komt 27 mei uit voor de Nintendo Switch. Bekijk hieronder alvast de trailer: