Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Outbreak: Endless Nightmares volgende week op de Switch

Overleven in eindeloze horror

Van Dead Drop Studios komt volgende week Outbreak: Endless Nightmares naar de Nintendo Switch. Op 19 mei kun je genieten van deze horror roguelike. Dit deel in de serie zal mo-cap animaties bevatten en alles wat visueel is aan de game is nog nooit zo goed geweest in de Outbreak serie.

In Outbreak: Endless Nightmares begin je gevangen in Arzt Memorial Hospital. Of in ieder wat er over is van het ziekenhuis. Deze locatie is je beginpunt en je veilige zone. Buiten dit punt ga je het gevaar tegemoet. Met een scala aan verschillende karakters kun je een weg banen door hordes dood en verderf. Je zoekt spullen om te overleven, ontdekt hinten, en vecht steeds verder door ‘semi-procedurally generated’ stukken waar niet alleen de ondoden maar ook je omgeving een bedreiging vormt. Zoals misschien gewend van een roguelike, wordt het spel steeds moeilijker naarmate je vorderingen maakt. Mocht je dood gaan dan kom je terug in de veilige omgeving van het ziekenhuis met een groot deel van je bezittingen intact. Verbeter je spullen, wapens en je karakter, en je kunt er weer op uit!

Persoonlijk ben ik benieuwd naar de co-op. Het spel zal namelijk een co-op bevatten voor een twee-speler split-screen spelervaring, wat alleen nog maar meer lol biedt om het spel te doorspelen. Outbreak: Endless Nightmares komt 19 mei uit voor de Nintendo Switch eShop voor €19,99.