Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Maak je eigen games met Game Builder Garage

Game Builder Garage Lesson Clear
Volgende maand kun je je eigen spellen maken op de Nintendo Switch

Misschien ken je Toy-Con Garage nog wel. Een klein onderdeel van Nintendo Labo waarin je kleine programma’s kon maken. Op 11 juni zal dit concept voortgezet worden in Game Builder Garage. Dit spel zal dan namelijk verschijnen voor de Nintendo Switch.

In Game Builder Garage zul je verbindingen moeten maken tussen kleurrijke personages, de Nodon. Door middel van lessen zul je leren je eigen games te maken door middel van visuele programmeer elementen. Het mooiste? Je hebt echt helemaal geen ervaring nodig. Hiervoor kun je de Joy-Con, de Pro Controller of een USB-muis gebruiken.

 • Game Builder Garage Free Programming
 • Game Builder Garage Mystery Code
 • Game Builder Garage Nodon
 • Game Builder Garage On a Roll
 • Game Builder Garage Intro
 • Game Builder Garage Game Share
 • Game Builder Garage Lesson Clear
 • Game Builder Garage Tag Showdown
 • Game Builder Garage Tag Showdown
 • Game Builder Garage Thrill Racer
 • Game Builder Garage Checkpoint

Het spel start simpel met kleine lessen die voor iedereen uit te voeren zijn. Naar mate je verder komt zullen er checkpoints komen waar je je vaardigheden kunt testen. Om dit te doen zijn er kleine opdrachten en puzzels opgesteld.

Zodra je genoeg geoefend denkt te hebben is er nog de Free Programming modus om te proberen. Hier kun je alles uit de kast halen om spellen te maken. Of het nou platformers, racing games of space blasters zijn. Wil je tussendoor even kijken hoe het met je spel ervoor staat? Met een druk op de knop kun je wisselen tussen je programmeer sessie en een test omgeving.

Wanneer je tevreden bent met je spel of spellen van andere wilt proberen kun je dit via online manieren uitwisselen met vrienden en familie. De games van anderen die je download zul je ook nog de programmeerkant van kunnen zien om inspiratie op te doen.

De verwachte prijs van Game Builder Garage is €29,99. Bekijk de aankondigingstrailer hier: