Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo wilt mogelijk 30 miljoen Switch exemplaren produceren dit jaar

Nintendo Switch promo afbeelding
Een opvallend vooruitzicht voor de Switch dit fiscale jaar.

Volgens een publicatie van Nikkei wilt Nintendo het komende jaar 30 miljoen Switch exemplaren maken. Dit is opvallend om meerdere redenen. Niet alleen is de normale Switch al redelijk oud ondertussen, er zijn ook ruim 80 miljoen verkocht. Het wordt dus alleen maar lastiger om meer te verkopen. Daarnaast is er wereldwijd een tekort aan halfgeleiders waardoor meerdere industrieën kampen met tekorten. Zo hebben onder andere Sony en Xbox er ook last van.

Nintendo zei eerder al op korte termijn genoeg te hebben, maar nu lijkt het dus erop dat ze meer dan ooit willen gaan produceren. Dit is dus erg bijzonder voor een systeem wat al vijf jaar bestaat. Toch bevestigen meerdere bronnen tegen Nikkei dat productie partners is gevraagd om te gaan versnellen. De mogelijke reden is de al vaker genoemde verbeterde versie. Nikkei beweert ook nogmaals in hun artikel dat die dit fiscale jaar (eindigt 31 maart 2022) zal verschijnen.

In addition, Nintendo will release a follow-up Switch model capable of better graphics. This will be the first such offering since the 2019 release of the Nintendo Switch Lite.

Nikkei

Normaal zijn geruchten met een korrel zout te nemen, maar de geruchten over een verbeterde Switch blijven aan alle kanten komen. Gerenommeerde outlets als Bloomberg, Kotaku en Eurogamer hebben allemaal gezegd dat er dit jaar een nieuwe versie zal verschijnen. Hoeveel er waar van blijkt zullen we moeten afwachten.