Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Komt Kingdom Come Deliverance nu wel of niet naar de Switch?

Kingdom Come Deliverance keyart
Volgens de ontwikkelaar niet, maar waar rook is, is meestal vuur.

Hello mistake my old friend… Bij promotie van games gaat het nog wel eens fout. Diashows die van te voren worden gelekt door een medewerker die in de trein werkt, websites die te vroeg online gaan en natuurlijk leaks. Met Kingdom Come Deliverance lijkt er nu al een paar keer zoiets gebeurd te zijn.

Kingdom Come Deliverance verscheen in 2018 al voor andere apparaten, maar een Switch-versie werd nooit aangekondigd. Begin dit jaar verscheen de titel echter plots op een releaseschema van Nintendo. Toen werd de hoop echter al snel afgeschoten door de PR van de ontwikkelaar. Nu echter heeft Nintendo Spain weer een fout gemaakt en een afbeelding van het spel op hun site en in een (snel verwijderde) tweet gebruikt. Weer zegt de PR echter dat het een fout is.

Het is wel opvallend dat het twee keer fout gaat in een paar maanden tijd en door twee verschillende Nintendo afdelingen. Of er gaat iets flink fout bij Nintendo of we kunnen binnenkort echt het spel op de Switch verwachten.

Het spel heeft een open wereld en werd relatief goed ontvangen. Afgezien van technische mankementen had Warhorse studio flinke moeite gestopt in het realistisch maken van het spel. Niet alleen is er authentieke muziek gebruikt ook zijn de spelelementen gemaakt in overleg met historici.

Bron