Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Speciale Pokémon Fossil Museum tentoonstelling komt in zomer naar Japan

Prehistorisch leven ontmoet Pokémon in deze reizende tentoonstelling!

Pokémon Fossil Museum is een reizende tentoonstelling die zowel Pokémon als paleontologie (de studie van prehistorisch leven aan de hand van fossielen of sporen) combineert. Deze tentoonsteling is door The Pokémon Company aangekondigd voor Japan.

De bezoekers leren tijdens deze unieke tentoonstelling over paleontologie en fossielen. Dit doen ze door de fossiele Pokémon uit de spellen te vergelijken met fossielen van de uitgestorven soorten waar deze op gebaseerd zijn. Zo is Archeops gebaseerd op de Archaeopteryx, een uitgestorven missing link tussen dinosauriërs en vogels. Tyrantrum is natuurlijk gebaseerd op de beroemde Tyrannosaurus Rex. En zo vinden alle fossiele Pokémon hun oorsprong vanuit de paleontologie.

De tentoonstelling zal voor het eerst het Mikass City Museum in Hokkaido aandoen van 4 juli tot 20 september 2021. Vervolgens zal de tentoonstelling verder reizen naar Shimane, Tokyo en Aichi. Data en precieze locaties zijn voor laatstgenoemde drie gebieden nog niet bekend gemaakt. Bezoekers worden geacht van tevoren te reserveren. De tentoonstelling loopt naar verwachting tot en met de zomer van 2022. Laten we hopen dat we tegen die tijd wellicht een bezoekje kunnen brengen aan Japan.

Bekijk alvast wat speciale stukjes artwork voor de tentoonstelling hieronder: