Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

A Tale of Synapse: The Chaos Theories komt naar de Switch

Een mooie trailer die ook de niet-rekenwonders onder ons aanspreekt

Er komt een nieuwe puzzel-platformer naar de Switch. Developer Souris-Lab en uitgegever Tesura Games, hebben aangegeven dat het spel op 30 juni digitaal beschikbaar zal zijn. Een fysieke versie komt er ook, maar de datum hiervan is nog onbekend.

In het spel speel je met Sci en Néro die in een wereld van harde wetenschap proberen de wereld te redden. Het spel maakt gebruik van prachtige abstracte art, maar lijkt ook een duidelijk focus te leggen op het puzzel element. Het unieke aan dit spel is dat het niet zo maar puzzels zijn, maar dat er echt gebruik wordt gemaakt van bekende wetenschappelijke regels zoals bijvoorbeeld Pythagoras. De trailer toont dat het gelukkig geen rekenfestijn wordt, maar een goeie mix tussen spel, verhaal, en puzzelen. Het spel zal vier werelden bevatten om doorheen te spelen. 45 op logica gebaseerde puzzels. En dat allemaal verrijkt met de unieke 2D art. Ook leuk, het spel zal een lokale co-op bevatten zodat je niet in je eentje je hersens hoeft te kraken. Kijk hieronder alvast de trailer om te zien wat het spel in petto heeft.

Ik ben zelf een ramp met alles dat op wiskunde aankomt, maar de trailer spreekt goed aan. Het lijkt vooral de focus te leggen op bekende logica, en wil niet onder doen voor het platform en verhaal element. Zijn er meer mensen die hier naar uitkijken?