Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Exploding Kittens nu verkrijgbaar in de eShop

Dit populaire kaartspel is nu ook te spelen op de Nintendo Switch.

Ruim 6 jaar geleden werd het kaartspel Exploding Kittens geïntroduceerd op Kickstarter. Het spel was razend populair; het werd door meer dan 219.000 mensen gesteund en het haalde meer dan 8 miljoen euro op. Er zijn diverse edities van het spel uitgebracht en het heeft ook nog eens drie uitbreidingen gekregen. Het spel was al even op de mobiel te spelen, maar we kunnen nu ook aan de slag met dit spel op de Nintendo Switch.

Exploding Kittens is een kaartspel wat je met meerdere personen kunt spelen. In dit spel heb je maar één doel: geen exploding kitten trekken uit het deck. Door middel van verschillende kaarten kun je het deck beïnvloeden, of andere spelers meer risico geven om een exploding kitten te trekken. Zo heb je kaarten om een beurt over te slaan, om de bovenste kaarten te zien, om een ander meer dan één kaart te laten trekken, om acties van een ander tegen te houden of zelfs een diffuser om de exploding kitten voor die beurt onschadelijk te maken. Je kunt Exploding Kittens met vrienden spelen (zowel online als offline op meerdere apparaten), met vreemden of in je eentje tegen computers.

Exploding Kittens is vanaf nu verkrijgbaar in de Nintendo eShop en heeft een prijs van €8,99.