Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Aztech Forgotten Gods komt eind dit jaar naar de Switch

Deze heftige action-adventure komt eind dit jaar naar de Switch

Mexicaanse Studio Lienzo kondigde vandaag tijdens de Indie World Showcase hun nieuwe action-adventure game aan, die ook op de Switch zal verschijnen. Aztech Forgotten Gods staat gepland voor release eind dit jaar. Hieronder kun je alvast de trailer bekijken.

Aztech speelt zich af in een wereld waarin Europa nooit naar het oude Mesoamerica is gekomen. Als gevolg daarvan is de Azteekse hoofdstad Tenochtitlan uitgegroeid tot een enorme stenen metropolis, technisch zijn tijd ver vooruit zonder de gebruiken van de cultuur op te geven. Alleen de oude Azteekse goden zijn in de loop der tijd in de vergetelheid geraakt, todat Achtli en haar moeder Nantsin langskwamen. Nantsin is namelijk een archeoloog, en tijdens een onofficiële opgraving op zoek naar eeuwenoude kennis die de wereld zou kunnen verbeteren ontwaakten ze per ongeluk een stenen kolossus. Deze is helaas wel gebrand op het vernietigen van alles dat hij tegenkomt, en dus ben jij als Achtli genoodzaakt om enorme monsters te bevechten terwijl je tegen de muren oprent en andere coole moves doet.