Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Ouders Pokémon-fan vinden zeldzame verzegelde versie Pokémon Blue

Een waardevolle vondst, met een nog mooier verhaal!

Een Pokémon-fan kreeg een figuurlijke hartaanval toen zijn ouders hem een cadeau presenteerden wat ze jaren terug hadden willen geven: een verzegelde kopie van Pokémon Blue voor de Nintendo Game Boy. Ruim 20 jaar geleden kochten de ouders van reddit-gebruiker Lanai het exemplaar voor hem als een verjaardagscadeautje, maar raakten deze kwijt.

Lanai vermeld verder op Reddit dat zijn ouders vervolgens een exemplaar van Pokémon Red hadden gekocht ter vervanging. Recentelijk waren zijn ouders bezig het huis op te ruimen na hun pensioen en kwam Pokémon Blue weer bovendrijven. Zijn ouders belden hem op om het spel alsnog te geven.

Verzegelde exemplaren van het spel zijn voor gigantische prijzen verkocht op eBay. In Duitsland staat op het moment van schrijven een Pokémon Blue exemplaar te koop voor maar liefst €69.999,95. Dat exemplaar is door beoordelingsbedrijf WATA beoordeeld met een 9.4 en gaat om een eerste editie. Het spel van Lanai verkeerd in absolute nieuwstaat en zou weleens hoger beoordeeld kunnen worden en daarmee meer waard kunnen zijn. Echter zegt Lanai op Reddit dat hij niet van plan is het spel te verkopen. De sentimentele waarde die de Pokémon franchise voor hem heeft, in combinatie met het prachtige verhaal dat zijn ouders speciaal een tweede spel hebben gehaald voor hem, zijn voor hem onbetaalbaar.

Wat zijn jullie meest waardevolle game-gerelateerde vondsten? Laat het ons weten in de reacties!