Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo-fan bouwt gevel 19e-eeuws Nintendo-kantoor na

Een toepasselijk bouwwerk voor een Nintendo-verzameling!

Het huis van Fabrice Heilig, een Franse Nintendo-fan, werd te klein voor zijn groeiende Nintendo-collectie. De focus voor deze collectie is meer en meer gaan liggen op de speelkaarten waar Nintendo groot mee is geworden. Heilig wilde een eigen ruimte creëren voor deze speelkaarten legt hij uit in een gesprek met de BeforeMario blog (een blog die zich richt op de tijd tussen het ontstaan van Nintendo tot aan de spelcomputers van het bedrijf). Toen hij over oplossingen ging nadenken om zijn huis uit te breiden voor de speelkaarten, kwam hij met een niet alledaags idee.

In eerste instantie zou hij simpelweg een extra kamer aan zijn huis toevoegen. Dat plan veranderde al gauw naar het nabouwen van de gevel van het originele kantoorgebouw van Nintendo uit de 19e eeuw. Omdat het originele gebouw uit Kyoto in 2004 gesloopt is en verworden tot een parkeerplaats, moest Heilig creatief zijn. Hij baseerde zijn ontwerp op oude foto’s en enkele afmetingen van sommige originele delen van het oude kantoor die zijn verwerkt in Nintendo’s huidige hoofdkwartier.

Van de buitenkant lijkt het exact op het oude hoofdkantoor van Nintendo. Heilig heeft zelfs een behuizing van een brandblusser neergezet, zoals die alleen in Kyoto te vinden zijn in de buurt van historische gebouwen. Van binnen zal uiteindelijk Heilig’s verzameling aan originele Nintendo speelkaarten de wanden van de ruimte moeten vullen.

Benieuwd naar het hele project van begin tot eind? Lees en bekijk het originele artikel hier!