Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Ga de strijd aan tegen 98 anderen in PAC-MAN 99

Het spel zal later vandaag in de eShop verschijnen voor Nintendo Switch Online-leden.

Ruim twee jaar geleden bracht Nintendo Tetris 99 uit voor de Nintendo Switch. In deze game speel je Tetris tegen 98 anderen, met als doel om natuurlijk de beste te zijn. Ook kwam Nintendo eind vorig jaar met Super Mario Bros. 35, speciaal voor de 35ste verjaardag van Super Mario Bros. Helaas is dit laatste spel stopgezet. Voor de mensen die nu iets anders zoeken, een beetje afwisseling willen van Tetris 99 of een compleet nieuw spel willen is er goed nieuws.

Nintendo heeft namelijk de nieuwe game PAC-MAN 99 aangekondigd voor de Nintendo Switch. Deze game zal, net als Tetris 99, gratis en exclusief zijn voor Nintendo Switch Online-leden. Net zoals in de originele PAC-MAN is het natuurlijk de bedoeling om alle bolletjes op te eten, zonder dat je door de spookjes geraakt wordt. Echter is er een twist: door, net zoals in het originele spel, power pellets te eten, kun je daarna de spookjes eten. Zodra je een spookje eet zal deze echter gelijk veranderen in een jammer PAC-MAN in het level van iemand anders. Als je geraakt wordt door deze jammer PAC-MAN, zal jouw snelheid omlaag gaan waardoor de kans groter wordt dat een spookje jou te pakken krijgt. Daarnaast verschijnen er slapende spookjes die je in jouw voordeel kunt gebruiken om meer jammer PAC-MAN naar andere spelers te sturen en beschik je over verschillende power-ups.

Lukt het jou om de eerste plaats te halen en hierdoor de PAC-One te worden? PAC-MAN 99 zal vanaf morgen verkrijgbaar zijn en is nu alvast te downloaden in de eShop. Daarnaast zal er ook betaalde DLC beschikbaar zijn zodra het spel uitkomt.