Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Verzegelde versie Super Mario Bros. levert recordbedrag op bij veiling

Eenmaal.. andermaal.. verkocht!

De waarde van sommige videogames blijft stijgen. Vooral de oudere spellen uit de tijd van de NES en SNES leveren steeds vaker hoge bedragen op als ze in goede en complete conditie verkocht worden. Een zeldzame, met plastic verzegelde exemplaar van Super Mario Bros. voor de NES heeft op een veiling van Heritage Auctions een recordbedrag opgeleverd. De koper heeft maar liefst $660.000,- neergeteld voor het spel. Daarmee is het de duurste prijs die ooit betaald is voor een videogame.

De recordbrekende game maakt deel uit van de vierde oplage van het spel. Enkele kenmerken die daarop wijzen zijn het ontbreken van de “Game-Pak NES-GP”-code en het trademark-merk wat normaal gezien rechts van “Nintendo Entertainment System” staat. Dit merk is pas begin 1987 aan de beroemde reeks spellen met zwarte dozen toegevoegd.

Het spel is daarnaast beoordeeld door het beoordelingsbedrijf WATA, welke het spel met een 9,6 beoordeelde. Het vorige record voor een enkel spel stond op de naam van een Super Mario Bros. 3 kopie welke eind 2020 is verkocht voor maar liefst $156.000,-. Toch maar eens tijd om die oude spellendoos van zolder te halen?