Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Gerucht: Nintendo onthult dit jaar nieuw Switch-model met onder andere beter scherm

Komt er dit jaar dan toch een nieuw model van de populaire hybride console?

De geruchten rondom een nieuwe Nintendo Switch-versie gaan al een flinke tijd rond en ook nu duikt er een nieuw gerucht op. Volgens Bloomberg zou Nintendo dit jaar namelijk een nieuw model gaan aankondigen met onder ander een 7 inch Samsung OLED-scherm welke een 720p resolutie moet krijgen. Docked zou dit nieuwe model zelfs 4K resolutie moeten krijgen en daarmee dus ultra HD graphics moeten kunnen weergeven. Als dit gerucht klopt, zou het nieuwe model dus ook een groter scherm krijgen dan die van de Nintendo Switch Lite.

Volgens Bloomberg zou Samsung in juni dit jaar met massa-productie gaan beginnen van de schermen voor het nieuwe Switch-model. Het nieuwe OLED-scherm zou, naast scherpere beelden, ook aanzienlijk minder batterijgebruik krijgen. Nintendo zou met de verbeterde versie de vraag naar de Nintendo Switch hoog willen houden tijdens de aankomende feestdagen eind dit jaar.

Vooralsnog moeten we bovenstaande informatie nog wél met een korrel zout nemen. Nintendo zelf heeft immers nog niets losgelaten over een verbeterde Nintendo Switch. Denk jij dat deze er dit jaar dan toch gaat komen? Laat het ons hieronder weten.