Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nieuwe EA Original, Knockout City, aangekondigd

Knockout City Keyart
Een nieuwe EA Original is onthuld tijdens de Nintendo Direct. De hoofdinspiratie? Trefbal!

Veland Studios en EA hebben vandaag een team-based multiplayer spel onthuld. Knockout City heeft als basis trefbal gepakt en voegt daar techniek, diepgang en stijl aan toe. Het is als speler met dit spel van belang om niet alleen te leren gooien, maar ook om te vangen en de bal over te spelen. Daarnaast moeten ze natuurlijk uit de buurt blijven van de tegenstander.

Direct op de releasedag verschijnt het spel met vijf maps, een interactieve hub wereld, verschillende soorten ballen, aanpasbare personages en meerdere modi. Naast de Street Play, League Play en Private Match zal het spel ook seizoenen kennen. Elk seizoen zal nieuwe modes, mapes, cosmetische voorwerpen en evenementen met zich mee brengen. Deze extra DLC zal gratis beschikbaar komen.

Knockout City verschijnt 21 mei voor alle huidige apparaten inclusief de Switch. De eerste closed beta is alleen voor Origin en Steam en die begint op 20 februari al. EA heeft al aangekondigd dat het spel cross-play en cross-progressie ondersteunt voor alle platformen.

In eerste instantie kun je het spel gratis downloaden en spelen door middel van een proefversie het gehele spel spelen. Wanneer je dan het spel aanschaft voor €19,99 zal alle data overgezet worden en speel je verder waar je gebleven bent. Wanneer je tijdens de proefperiode al upgradet zul je een aantal extra cosmetische voorwerpen krijgen