Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Zevenvoudig Wereldkampioen Tetris Classic, Jonas Neubauer, overleden

Rust in vrede, kampioen..

Triest nieuws uit de competitieve-gaming gemeenschap. Zevenvoudig Wereldkampioen Tetris Classic, Jonas Neubauer, is op 39-jarige leeftijd overleden. Dit is bekendgemaakt middels een tweet op zijn account, geplaatst door nabestaanden. Daarin is te lezen dat Neubauer is overleden aan een acuut medisch noodgeval.

De Amerikaanse Neubauer won maar liefst zeven keer het wereldkampioenschap Tetris Classic, wat sinds 2010 georganiseerd wordt. In deze competitie spelen de deelnemers de klassieke Tetris op de Nintendo Entertainment System (NES).

Om Neubauer de laatste eer te bewijzen plaatste de organisatie achter de Classic Tetris World Championship, diens laatste wedstrijd op YouTube. Het filmpje is hieronder te bekijken: