Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Bepaalde diensten Super Mario Maker Wii U worden stopgezet

Het beëindigen van deze diensten zal geen effect hebben op Super Mario Maker 2.

Alweer vijf jaar geleden verscheen het eerste deel van Super Mario Maker voor de Wii U. Er zijn meer dan vier miljoen exemplaren verkocht van dit spel en een opvolger kon afgelopen jaar dan ook niet uitblijven. Vandaag heeft Nintendo bekendgemaakt dat bepaalde diensten voor Super Mario Maker stopgezet zullen worden. Dit heeft natuurlijk geen effect op Super Mario Maker 2 voor de Switch.

Vanaf 31 maart 2021 zal het onder andere niet meer mogelijk zijn om zelfgemaakte levels in Super Mario Maker voor de Wii U te uploaden. Dit betekent ook dat de Super Mario Maker Bookmark-website zijn deuren zal sluiten. Hierdoor zullen de ranglijsten niet meer bijgewerkt worden en je kunt levels niet meer opzoeken met behulp van bladwijzers. Wel kun je alle levels die al geüpload zijn gewoon blijven spelen. Vanwege deze veranderingen heeft Nintendo ook besloten om het spel vanaf 13 januari 2021 niet langer in de eShop te verkopen.