Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Review] Cadence of Hyrule: Crypt of the NecroDancer Seizoenspas (DLC-pakket 1, 2 & 3)

Lees hier mijn bevindingen van het eerste, tweede en derde DLC-pakket.

Cadence of Hyrule kwam op 13 juni 2019 naar de Nintendo Switch. Later dat jaar bracht ontwikkelaar Brace Yourself Games DLC naar het ritmespel in de vorm van een update, welke gratis was te downloaden. Deze gratis DLC voegde een nieuwe dungeon-modus toe, maar ook een compleet nieuwe verhaallijn met in de hoofdrol slechterik Octavo. In deze verhaallijn zag je niet het perspectief van Cadence, maar die van Octavo. Hierdoor was het zeer verfrissend om de game opnieuw te spelen omdat je de andere kant van het verhaal leerde kennen.

Toen er tijdens de Nintendo Direct Mini van 20 juli werd aangekondigd dat Cadence of Hyrule drie DLC-pakketten ging krijgen, was ik meteen al super enthousiast. Dit betekent namelijk dat een al leuk en vermakelijk spel nog meer content krijgt. In deze review lees je mijn ervaringen van DLC-pakket 1, DLC-pakket 2 en DLC-pakket 3, maar dus niet de volledige game. Mocht je benieuwd zijn naar wat ik van de volledige titel vond, klik dan hier.

DLC-pakket:1

DLC-pakket 1: Character Pack

Het eerste DLC-pakket Character Pack, welke op de dag van de aankondiging uitkwam, bevat vijf nieuwe speelbare personages. Als je in bezit bent van dit DLC-pakket kun je opnieuw dezelfde muzikale reis beleven, maar dan met Impa, Aria, Frederick, Shadow Link en Shadow Zelda, welke allemaal verschillende vaardigheden hebben.

Om met deze personages aan de slag te kunnen gaan moet je eerst een nieuw spel aanmaken. Mogelijk zul je hiervoor dus een al bestaande file moeten verwijderen als je er al drie in gebruik hebt. De nieuwe personages zijn helaas niet in alle modi te gebruiken, maar gelukkig wel in Single-Character Mode, Dungeon Mode en, hoe kan het ook anders, de All-Characters mode.

Maak kennis met…

Laten we beginnen met Impa. Deze rustige vrouw zul je ongetwijfeld wel eens tegen zijn gekomen in een van de Zelda-games. Impa is het enige karakter dat begint met een speer. Dit houdt in dat je vijanden van een afstand kunt raken. Dit zal voor beginnende spelers erg handig zijn. Er zit namelijk een extra blokje tussen Impa en de vijand waardoor je minder snel geraakt kan worden. Ook heeft Impa een speciale kracht die ervoor zorgt dat je door een vijand kunt teleporteren. Dit gebeurt zonder dat je schade oploopt en tevens geheel automatisch. Echter heb je wel genoeg stamina nodig om deze kracht te kunnen gebruiken.

Zie hier Impa in Lake Hylia.

Aria, of misschien beter bekend als de oma van Cadence, is toch wel mijn meest favoriete nieuwe personage. Niet omdat Aria begint met een speciaal wapen, maar omdat ze maar één half hartje heeft, welke niet kan worden aangevuld. Hierdoor wordt het extra leuk, maar zeker ook uitdagend om met haar het complete spel uit te spelen. Alsof het halve hartje het nog niet moeilijk genoeg maakt, moet je ter alle tijden op de maat van de muziek bewegen. Want als je ook maar één beat mist, overleeft Aria het niet.

Kort na het maken van deze screenshot miste ik een beat…

Frederick heeft als vaardigheid de zogenoemde Vocal Blast. Deze kracht is wederom alleen te gebruiken als je voldoende stamina hebt en zorgt ervoor dat vijanden die in de buurt staan tijdelijk verward raken. Hierdoor lopen ze niet meer recht op je af, maar juist de andere kant op waardoor ze een zwakkere schakel zijn voor jou als speler. Verder heeft Frederick nog een leuk extraatje. Als je namelijk bepaalde voorwerpen oppakt of vijanden dood, zingt deze man even op de maat van de muziek mee. Ook kan dit gebeuren als alle vijanden op het scherm weg zijn en zelfs als je het bestand wilt selecteren waarop je met Frederick speelt. Dan is hij zo blij dat er even een hoge noot uit zijn mond moet komen.

Helaas, het kasteel is nog niet te bezoeken!

Als laatste twee personages zijn er Shadow Link en Shadow Zelda. Ondanks hun leuk uitziende, donkere uiterlijk is er over deze personages helaas niet veel te vertellen. Eigenlijk zeggen de namen het al, Shadow Link is Link en Shadow Zelda is Zelda. Wat ik hiermee probeer te zeggen is dat deze twee personages hetzelfde spelen als hun niet schaduw-variant. Dit is best wel een gemiste kans, al mogen we al blij zijn dat er drie vernieuwende personages zijn toegevoegd.

Conclusie DLC-pakket 1

Al met al kan ik wel zeggen dat het eerste DLC-pakket van Cadence of Hyrule een zeer geslaagd pakket is. Voor maar €5,99 krijg je vijf personages waarvan er drie echt verfrissend zijn. Zo kunnen de nieuwkomers inkomen met Impa en de spelers met meer ervaring kunnen de uitdaging aangaan met Aria. Als je het spel gewoon opnieuw wilt spelen, is dat erg leuk om met Frederick te doen.

Er is ook een seizoenspas beschikbaar in de Nintendo eShop. Als je deze aanschaft voor €14,99, krijg je een leuke korting en direct toegang tot de volgende twee DLC-pakketten zodra deze beschikbaar zijn.

DLC-pakket:2

DLC-pakket 2: Melody Pack

Het Melody Pack, welke op 27 augustus uitkwam, bevat een aantal nieuwe liedjes. In totaal zijn er 39 nieuwe remixes toegevoegd, welke verdeeld zijn over 13 gebieden. Dit houdt dus in dat elke omgeving drie extra liedjes heeft gekregen. Net zoals het eerste DLC-pakket kost ook dit pakket €5,99, althans als je deze los aanschaft. Want je kunt natuurlijk ook voor de seizoenspas gaan.

Om met de nieuwe nummers aan de slag te gaan zul je uiteraard de DLC moeten downloaden. Als je het tweede DLC-pakket dan eenmaal in bezit hebt, kun je in elke gamefile nieuwe liedjes selecteren. Dit doe je trouwens in een erg simpel, maar duidelijk menu. Je hoeft alleen maar naar de opties te gaan, waarna je de mogelijkheid krijgt om de soundtrack te veranderen.

Een genot voor je oren!

Wat ik eerste instantie had verwacht is dat je uit ieder liedje kon kiezen, ongeacht in welke omgeving je op dat moment bent. Echter is het alleen mogelijk om remixes aan te passen in de gebieden waar je je op dat moment in bevindt. Aan de andere kant is dat best wel logisch, want anders zou je continu naar het zelfde liedje kunnen luisteren. Al had dat zeker geen straf geweest!

Zoals je op bovenstaande afbeelding kunt zien, ben ik erg onder de indruk van de stijl van Chipzel. Al mag de rest van de remixes er absoluut ook zijn! De muziek van DannyB zijn de standaard nummers die je kunt horen zonder DLC-pakket 2. Ondanks dat ik tijdens mijn review van de volledige game erg te spreken was over zijn muziek, zijn de liedjes die in DLC-pakket 2: Melody Pack zitten zelfs nóg beter.

Door de verschillende stijlen van FamilyJules, A_Rival en Chipzel zit er hoe dan ook voor iedereen iets tussen. Elke remix is namelijk een groot genot om naar te luisteren. Smaken verschillen natuurlijk en daarom heb ik hieronder een fragent uit drie verschillende nummers van de drie nieuwe artiesten geplaatst.

Overworld van A_Rival.
Lost woods van Chipzel.
Death Mountain van FamilyJules.

Conclusie DLC-pakket 2

In tegenstelling tot het eerste DLC-pakket voegt DLC-pakket 2: Melody Pack verder geen nieuwe gameplay toe. Al gaat het derde DLC-pakket, welke tevens meteen het laatse DLC-pakket is, daar hoe dan ook verandering in brengen. Daarentegen zijn de nieuwe remixes wel echt fantastisch! Als je net zoals mij erg van muziek houdt, geeft DLC-pakket 2 zeker meerwaarde aan Cadence of Hyrule: Crypt of the NecroDancer.

Er is ook een seizoenspas beschikbaar in de Nintendo eShop. Als je deze aanschaft voor €14,99, krijg je een leuke korting en direct toegang tot het laatste DLC-pakket zodra deze beschikbaar is.

DLC-pakket:3

DLC-pakket 3: Symphony of the Mask

Het derde en tevens laatste DLC-pakket Symphony of the Mask, welke op 24 september uitkwam, bevat een compleet nieuwe verhaallijn inclusief nieuwe omgevingen en muziek. Tevens zijn er in de verschillende gebieden die je kunt verkennen ook andere vijanden en eindbazen te vinden. In tegenstelling tot de andere twee DLC-pakketten zul je voor dit derde DLC-pakket iets meer neer moeten leggen, namelijk €9,99 in plaats van €5,99.

Om met deze nieuwe verhaallijn aan de slag te kunnen gaan moet je eerst een nieuw spel aanmaken. Mogelijk zul je hiervoor dus een al bestaande file moeten verwijderen als je er al drie in gebruik hebt.

Verander je masker voor andere vaardigheden!

In dit derde DLC-pakket speel je als de mysterieuze Skull Kid en reis je, zoals ik net al aangaf, door een gloednieuwe map. Deze map is overigens wel iets kleiner dan die in de andere modi van het spel, maar is hierdoor zeker niet sneller uitgespeeld. De nieuwe vijanden die deze DLC kent zijn namelijk een stuk sterker, waardoor het een stuk ingewikkelder wordt om deze te verslaan of te vermijden. Toch heeft deze DLC een goede balans weten te vinden tussen de moeilijkheidsgraad en het personage Skull Kid.

Skull Kid heeft namelijk diverse vaardigheden die nog nooit eerder bij een personage in Cadence of Hyrule: Crypt of the NecroDancer zijn vertoont. Hij kan namelijk van maskers veranderen, waardoor je andere vaardigheden krijgt. Hierdoor is de gameplay meteen een stuk interessanter en vernieuwender geworden. De nieuwe vaardigheden die je bijvoorbeeld kunt vrijspelen zijn: verschillende manieren om jezelf te verdedigen en andere wapens waarmee je kunt aanvallen. Tevens gaat het veranderen van maskers vrij eenvoudig. Je hoeft immers alleen maar op de rechter schouderknop te drukken, waarnaar je een andere vaardigheid krijgt.

Audiovisueel

Zoals we inmiddels van Cadence of Hyrule: Crypt of the NecroDancer gewend zijn, klinkt ook de nieuwe muziek in deze DLC weer fantastisch. De vijf nieuwe nummers die zijn toegevoegd zijn namelijk weer een genot om naar te luisteren. Ook zien de verschillende nieuwe gebieden er strak uit. Uiteraard weet deze DLC de stijl van de originele game te behouden, al zijn er hier en daar toch een aantal nieuwe elementen toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe omgevingen, gebouwen en de andere vijanden.

Conclusie

In eerste instantie had ik niet verwacht dat het derde DLC-pakket een extra moeilijkheidsgraad met zich mee zou brengen. Toch heeft dit goed uitgepakt, het zorgt namelijk voor een leuke extra uitdaging. Het veranderen van maskers gaat zeer eenvoudig waardoor je makkelijk met de verschillende vaardigheden kunt experimenteren. Tevens is het audiovisueel ook allemaal weer dik in orde. Wat mij betreft is dit de beste DLC van Cadence of Hyrule.

Er is ook een seizoenspas beschikbaar in de Nintendo eShop. Als je deze aanschaft voor €14,99, krijg je een leuke korting en direct toegang tot alle DLC-pakketten.

Laat ik beginnen met zeggen dat elke DLC écht iets op zijn eigen manier toevoegd. Hierdoor zit er veel variantie in alle pakketten, waardoor de gameplay zeer vermakelijk blijft. Het ene pakket voegt nieuwe personages toe, de ander juist weer nieuwe muziek en als klapstuk voegt het laatste DLC-pakket zelfs een compleet nieuwe verhaallijn toe. Als je van de volledige titel hebt genoten zal dat met al deze DLC zeker ook zo zijn.

Het onderstaande cijfer is voor de gehele seizoenspas en dus alle DLC-pakketten bij elkaar.

Eindcijfer: 8,8