Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Michel Ancel stopt met games te maken

De Rayman-bedenker hangt zijn computer aan de boom en gaat met dieren werken.

Ancel heeft dit onthuld in een bericht op Instagram. Na dertig jaar in de industrie te werken heeft Michel besloten om te gaan werken met zijn tweede passie, de natuur.

Hoewel er al een lange tijd geen nieuwe Rayman meer is uitgegeven heeft de ontwerper niet stilgezeten. De afgelopen jaren is hij bezig geweest met meerdere projecten zoals Beyond Good and Evil 2 en Wild. Beide projecten gaan door als gepland aangezien de teams al maanden zonder hem hiermee bezig zijn.

Opvallend is dat Ancel het vertrek aankondigd in een chaotische periode voor Ubisoft. Ubisoft ligt al de hele zomer onder vuur vanwege seksueel wangedrag door verschillende topmensen. Hierdoor zijn ook een flink aantal hooggeplaatste mensen bij het bedrijf weggestuurd.