Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Rocket League wordt vanaf 23 september free-to-play

Later deze maand hoef je de game niet meer aan te schaffen.

Vorig jaar werd Psyonix, het bedrijf achter Rocket League, overgenomen door Epic Games en niet geheel onverwachts werd eerder dit jaar duidelijk dat Rocket League free-to-play wordt. Inmiddels is ook duidelijk per wanneer dit is, namelijk per 23 september. Vanaf die datum zal Rocket League voor iedereen gratis te downloaden zijn. Los van een aantal aanpassingen in de menu’s zal de gameplay vrijwel gelijk blijven. Nieuw is wel dat je jouw voortgang vanaf dan kan meenemen naar elk platform waar je op speelt.

Voor veel gamers is het fijn dat Rocket League gratis wordt, maar wat als je de game eerder al hebt gekocht? Deze groep spelers krijgt dan verschillende tegemoetkomingen:

  • Alle eigen Rocket League DLC. Dit houdt de volgende auto’s in: Vulcan, Triton, Proteus, Masamune, Marauder, Esper en Aftershock. Ook krijg je de volgende DLC-packs: Supersonic Fury, Revenge of the Battle-Cars, Chaos Run
  • Een “Est. 20XX”-titel, die het jaar weergeeft wanneer jij voor het eerst Rocket League hebt gespeeld
  • 200+ gewone items die worden geüpgrade naar “Legacy”-kwaliteit
  • Golden Cosmos Boost
  • Dieci-Oro wielen
  • Huntress Player Banner

Onderstaande trailer is vandaag vrijgegeven en zet de nieuwe free-to-play-versie in de schijnwerpers.