Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Gerucht] Nintendo vraagt ontwikkelaars om games 4K-ready te maken

Treft Nintendo hiermee voorbereidingen op de komst van een verbeterde Switch?

Nintendo heeft volgens de laatste geruchten aan ontwikkelaars gevraagd om hun games 4K-ready te maken. Hiermee zou Nintendo alvast voorbereidingen treffen op de komst van een verbeterd Switch-model. Het gerucht komt van Bloomberg, gebaseerd op anonieme bronnen welke ‘externe game-ontwikkelaars’ zouden zijn die bekend zijn met de plannen van Nintendo.

Onlangs doken er ook al geruchten op dat Nintendo van plan is om begin 2021 een ‘Switch Pro’-model te lanceren. Mogelijk zou het nieuwe model kunnen beschikken over een resolutie van 4K én meer rekenkracht. Het nieuwste bericht van Bloomberg komt overeen met dee geruchten. Mogelijk zou dit gaan gebeuren via Nvidia’s DLSS AI-opschalingstechnieken. DLSS is een techniek om games op te schalen naar veel hogere resoluties.

Nintendo zelf heeft uiteraard nog niets bevestigd, en voorlopig moeten we de geruchten dus nog met een korrel zout nemen. Wat denk jij? Laat het weten in de vorm van een reactie.