Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Super Mario Galaxy in 3D All-Stars ondersteunt alle Switch-controllers

Goed nieuws voor Pro Controller-fans.

Vandaag heeft Nintendo tijdens de Super Mario Bros. 35th Anniversary Direct de 3D Mario-collectie aangekondigd voor Nintendo Switch. Super Mario 64, Super Mario Sunshine en Super Mario Galaxy komen samen in één pakket naar de hybride console van Nintendo op 18 september 2020.

Er bestond echter wat onduidelijkheid over de besturing van Super Mario Galaxy. De originele Wii-game ondersteunde namelijk alleen motion-controls. In een bericht op de officiële pagina van de game staat:

“Negeer de zwaartekracht en spring over de planeten met de optionele bewegingsbesturing, of geef een Joy-Con-controller aan een vriend voor dubbel plezier in de Co-Star Mode!”

Officiële beschrijving van Nintendo-website

Hieruit kan worden opgemaakt dat de bewegingsbesturing niet verplicht is. In een bericht aan Polygon heeft Nintendo zijn statement verduidelijkt.

“Super Mario Galaxy wordt ondersteund in tv-, tafel- en handheld-modi. In de tv- en tafelmodi zijn bewegingsbedieningen vereist voor de aanwijzerfunctionaliteit. In de handheldstijl is de aanwijzerfunctionaliteit aangepast en kun je het touchscreen gebruiken.”

Verklaring van Nintendo aan Polygon

Dit betekent dat spelers naast de bewegingsbesturing, ook gebruik kunnen maken van de knoppenbesturing van de handheldstijl en Switch Pro Controller. Als je met de Pro Controller speelt, kun je echter niet gebruik maken van de aanwijzerfunctionaliteit om Star Bits te verzamelen en af te vuren.

Bron