Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo gerapporteerd als rijkste Japanse bedrijf

Nintendo red white logo
Dat het Nintendo financieel voor de wind ging de afgelopen tijd, was misschien al duidelijk. Nu is Nintendo bedrag van 890.4 miljard yen op de rekening zelfs genoemd als rijkste bedrijf in Japan.

Dat het Nintendo financieel voor de wind ging de afgelopen tijd, was misschien al duidelijk. Nu is Nintendo met een bedrag van 890.4 miljard yen op de rekening zelfs genoemd als rijkste bedrijf in Japan.

Nintendo staat bekend als een bedrijf dat zijn zaakjes financieel prima op orde heeft. In de periode dat de Wii en de Nintendo DS op de markt waren heeft Nintendo een flinke buffer opgebouwd [bron]. Hierna kwamen er moeilijkere tijden met de 3DS (vooral in het begin) en de Wii U. Iwata halveerde destijds zelfs zijn salaris [bron].

Met de Nintendo Switch is Nintendo weer in stralend weer beland en zeker de laatste tijd gaat het erg goed met de verkoop van software en hardware.

In een verslag van Rich Masters, is Nintendo met 890.4 miljard yen op zijn bankrekening, wat neerkomt op ruim 7 miljard euro, genoemd als rijkste bedrijf in Japan. Dit betekent dat Nintendo genoeg geld heeft om slechtere tijden te doorstaan, grote investeringen te doen, of zelfs andere bedrijven over te nemen.