Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Moon ontvangt Westerse releasedate

De oude Anti-RPG gaat eindelijk het licht zien in het Westen.

Uitgever Onion Games heeft een releasedatum bekend gemaakt voor Moon. Deze oude PS1-game krijgt na jaren een officiele Engelse uitgave; het origineel verscheen namelijk in 1997 exclusief in Japan. Het spel is vanaf donderdag 27 augustus te vinden in de Nintendo eShop. Mocht je een fysieke versie willen? Dan moet je nog wachten tot 15 oktober.

In Moon wordt een jongen zijn televisie ingezogen. Hij komt terecht in een klassieke Japanse RPG genaamd ‘Moon World’. In het spel gaat de jongen op pad om het verdwenen maanlicht te herstellen door ‘Love’ te verzamelen. Moon wordt omschreven als een Anti-RPG. Het spel neemt de normale regels van een RPG niet over. Want waarom kan een held elk huis betreden en spullen pakken? Of wat gebeurt er met alle onschuldige monsters die door de held zijn vermoord?

Moon is vanaf 27 augustus voor het eerst te spelen in het Engels op de Nintendo Switch.