Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Rocket League wordt free-to-play

Rocket League Spike Rush
Heb jij Rocket League al? Dan krijg jij natuurlijk ook wat extra's!

Vorig jaar werd Psyonix, het bedrijf achter Rocket League, overgenomen door Epic Games. Hierdoor was te verwachten dat Rocket League op pc in de Epic Epic Games Store terecht zou komen, alleen er gaat nog meer veranderen voor dit spel. Psyonix heeft namelijk laten weten dat ze Rocket League free-to-play zullen maken. Dit brengt een aantal grote veranderingen met zich mee.

Vanaf deze zomer zal Rocket League namelijk voor iedereen gratis te downloaden zijn. De gameplay blijft over het algemeen gelijk, wel zullen er natuurlijk een paar veranderingen plaatsvinden. Zo krijgen de menu’s een andere indeling zodat alles makkelijker te vinden is, worden de Tournaments en Challenges iets veranderd en je kunt je voortgang voortaan meenemen naar elk platform waar je op speelt!

Echter zijn er een heleboel mensen die Rocket League natuurlijk al hebben gekocht. Psyonix is ook deze mensen niet vergeten. Iedereen die Rocket League voor de free-to-play-fase heeft gespeeld, krijgt het volgende:

  • Alle eigen Rocket League DLC. Dit houdt de volgende auto’s in: Vulcan, Triton, Proteus, Masamune, Marauder, Esper en Aftershock. Ook krijg je de volgende DLC-packs: Supersonic Fury, Revenge of the Battle-Cars, Chaos Run
  • Een “Est. 20XX”-titel, die het jaar weergeeft wanneer jij voor het eerst Rocket League hebt gespeeld
  • 200+ gewone items die worden geüpgrade naar “Legacy”-kwaliteit
  • Golden Cosmos Boost
  • Dieci-Oro wielen
  • Huntress Player Banner

Daarnaast krijgt iedereen die voor de aankondiging van gister al een Rocket League heeft gespeeld ook nog het Faded Cosmos Boost-effect.