Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Roguelike Crown Trick aangekondigd voor de Switch

Crown Trick Keyart
Team17 is een samenwerking aangegaan met NeXT Games om Crown Trick naar de Switch te brengen.

Crown Trick is een roguelike-spel waarin je je weg moet vinden door een procedureel gegenereerde kerker. Dit houdt in dat elke keer dat je het spel opstart alles anders is. Een algoritme bepaald namelijk hoe de wereld eruit gaat zien. Het spel maakt gebruik van een turn-based gameplay en kent honderden wapens, vaardigheden en voorwerpen om jouw ervaring uniek te maken.

De vijanden zullen stil blijven staan totdat jij beweegt (zoals met Mystery Dungeon spellen), je zult dus tactisch moeten nadenken om naar de uitgang van de levels te komen. Naarmate je verder komt, en meer vijanden verslaat, zul je niet alleen andere wapens vrijspelen, maar ook kans hebben om vaardigheden te leren van vijanden. Deze krachtige vaardigheden zijn zogenaamde familiar skills. Deze zijn ook alleen maar te krijgen van de sterkere elite-monsters.

Crown Trick moet in het derde kwartaal van dit jaar uitkomen voor de Switch en Steam.