Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pokémon Sword & Shield Isle of Armor komt 17 juni

Oude favorieten, nieuwe Galar-vormen en meer maken hun opwachting in de nieuwe DLC

Vandaag heeft The Pokémon Company een nieuwe trailer onthuld waarin nieuwe informatie is vrijgegeven over de aankomende DLC-pakketten voor Pokémon Sword & Shield.

In de aankomende DLC-pakketten zullen verschillende nieuwe Pokémon, nieuwe Galar-vormen en nieuwe Gigantamax. Daarnaast geeft de trailer ook een voorproefje van The Crown Tundra. Voor het gemak is de informatie verdeeld over tabbladen.

Isle_of_Armor

Nieuwe Pokémon (vormen)

Zoals eerder bekend zullen er nieuwe Gigantamax Pokémon en nieuwe Galar Pokémon in de DLC zitten. Zo waren Gigantamax van de originele starters onthuld en werd bekend dat er een Galarian Slowbro zijn opwachting zou maken. Hier is vandaag meer informatie van vrijgegeven.

  • Galarian Slowbro is een Poison/Psychic Pokémon, welke een speciale nieuwe aanval zal kennen. De Shell Side Arm is een aanval waarmee Slowbro een giftige vloeistof schiet welke niet alleen schade toebrengt, maar ook kans geeft dat de tegenstander vergiftigd wordt.
  • Gigantamax Venusaur zal een speciale G-max aanval krijgen. Deze aanval zal alle geleerde gras-aanvallen vervangen en heet G-Max Vine Lash. Nadat deze aanval gebruikt is zullen tegenstanders die geen gras-type zijn nog vier beurten lang schade oplopen.
  • Gigantamax Blastoise zijn wateraanvallen zullen G-Max Cannonade heten. Net zoals bij Venusaur doet deze aanval nog vier beurten lang schade, alleen in dit geval zijn alleen water-types immuun.

Nieuwe functies

Isle of Armor kent niet alleen nieuwe Pokémon en nieuwe gebieden, maar ook zullen er nieuwe functies te gebruiken zijn in het gebied. De volgende onderdelen zullen nieuw zijn.

  • Cram-o-matic: In de dojo kun je vier items in een speciaal recyclingsapparaat stoppen. Wanneer je dit doet krijg je een nieuw item terug wat uitloopt van Poké Balls tot PP Ups. Soms kun je ook zeldzame items ontvangen.
  • Tutoraanvallen: Op de Isle of Armor kun je Armorite Ore vinden. Dit voorwerp is onder andere te verkrijgen door middel van het voltooien van Max Raid Battles. De Ore kun je gebruiken om nieuwe tutoraanvallen aan je Pokémon te leren. Vooralsnog zijn hiervoor de nieuwe aanvallen Burning Jealousy en Grassy Glide onthuld.
  • Max Soup: Door middel van een nieuw gerecht kun je een Pokémon die nog niet kon Gigantamax-en de vaardigheid geven om te kunnen Gigantamax-en.

The_Crown_Tundra

In de herfst verschijnt The Crown Tundra. In deze uitbreiding zal jij door een inwoner, Peony, benoemd worden tot de leider van een verkenningsteam. Aan jou is het de taak om gebieden te verkennen. Tijdens je verkenning ontdek je ook verschillende Legendarische Pokémon die nog niet eerder ontdekt waren. Niet alleen Galar vormen van Zapdos, Articuno en Moltres, maar ook twee nieuwe Regi Pokémon.

Nieuwe Pokémon (vormen)

De nieuwe Regi Pokémon heten Regieleki en Regidrago en hebben respectievelijk de Electric en Dragon types. Ook deze Pokémon hebben hun eigen speciale aanval ontvangen.

Voor Regieleki is dit Thunder Cage. Deze aanval zorgt niet alleen voor schade, maar ook kunnen Pokémon voor vier of vijf beurten niet ontsnappen of wisselen. Regidrago heeft Dragon Energy als speciale aanval. Hiermee verandert de Pokémon in het hoofd van een draak en vuurt een krachtige straal uit zijn mond. Hoe meer HP Regidrago nog heeft, des te meer schade die toebrengt.

Zoals de allereerste trailer al toonde krijgen onze geliefde vogels een nieuwe variant welke uniek is voor de Galar regio. Niet alleen hebben ze nieuwe types gekregen, maar ook heeft elke vogel een speciale aanval.

  • Galarian Articuno (Psychic/Flying) heeft als karakteristieke aanval Freezing Gaze en deze vuurt psychische kracht uit beide ogen en zorgt bovendien voor een kans op verlamming.
  • Galarian Zapdos (Fighting/Flying) heeft Thunderous Kick al iconische aanval gekregen. Deze trap brengt schade toe, maar verlaagt ook de Defense-statistieken
  • Galarian Moltres (Dark/Flying) heeft Fiery Wrath als karakteristieke aanval. Met deze aanval wordt de woede van de Pokémon omgezet in een vurige aura waarmee Moltres aanvalt. Als neveneffect kan een vijandige Pokémon terugtrekken.

Nieuwe functies

Naast de nieuwe Pokémon bevat ook The Crown Tundra uitbreiding weer nieuwe gameplay elementen. Zoals het Dynamax-avontuur en het Galar Sterrentoernooi.

Met het Dynamax-avontuur vorm zul je een team vormen van vier trainers waarbij je schuilplaatsen van Pokémon in gaat om te kijken of er een Dynamax Pokémon te vinden is. Wanneer je er één vindt kun je de strijd aangaan in een Max Raid Battle waarna je bij winst een poging kunt wagen de Pokémon te vangen.

Tot slot is het Galar Sterrentoernooi onthuld. Dit toernooi wordt gehouden in de plaats Wyndon en hierin zullen trainers de strijd aan gaan met verschillende bekenden uit de Galar-regio.