Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Gamescom treft voorbereidingen wegens Corona

In de loop van mei wordt besloten of de fysieke beurs doorgaat.

In de loop van mei wordt besloten of de fysieke beurs doorgaat.

De organisatie achter Gamescom heeft een update gegeven in verband met het huidige Coronavirus. Het evenement, welke eind augustus plaats moet vinden, is nog niet afgeblazen. Wel loopt de organisatie alvast vooruit op een mogelijke annulering en worden digitale onderdelen alvast uitgebreid. Zo worden onder andere opties voor livestreamen fink uitgebreid. In de loop van mei wordt een definitieve beslissing genomen rondom de fysieke versie van Gamescom.

De organisatie liet tegenover Gamesindustry.biz weten dat uitbreiden van online mogelijkheden nu de beste strategie is, mede omdat de beurs wereldwijd al miljoenen mensen bereikt. Mocht de fysieke beurs uiteindelijk afgelast worden, dan krijgen mensen die al een kaartje gekocht hebben alsmede exposanten hun geld terug.