Gerucht: Een hoop 3D Mario-games komen dit jaar naar de Switch

Nintendo lijkt grote plannen te hebben voor 2020.

Nintendo zou, in het kader van het 35-jarig bestaan van Super Mario, dit jaar remakes van verschillende Super Mario-titels uit willen brengen voor de Nintendo Switch. Dit melden onder andere de website Video Games Chronicle (VGC), Eurogamer en Gematsu op basis van anonieme bronnen. Onder andere Super Mario 64, Super Mario Sunshine alsmede Super Mario Galaxy zouden een remaster krijgen.

Volgens VGC zouden er niet alleen remasters onderweg zijn maar ook enkele nieuwe Mario-spellen, waaronder een gloednieuwe Paper Mario-game. Ook hier is VGC niet de enige die met het nieuws komt, ook Eurogamer zou dit van bronnen hebben vernomen. De aankondigen zouden aanvankelijk gepland staan om tijdens de E3 te onthullen. Nu de E3 niet doorgaat, is het de vraag wanneer en op welke manier Nintendo de onthullingen dan zou gaan doen.

Nintendo zelf heeft nog niets bevestigd en dus is ook nog niet zeker of bovenstaande informatie ook echt klopt. Wat denk jij? En zou jij de verschillende Mario-titels uit het verleden graag op de Switch zien verschijnen?

5 gedachten over “Gerucht: Een hoop 3D Mario-games komen dit jaar naar de Switch

 • 30/03/2020 om 20:19
  Permalink

  Laten we eerlijk zijn, dit is te mooi om waar te zijn, ik ga geen grote hoop hebben, maar mocht dit toch waar zijn, dan ga ik letterlijk schreeuwen van geluk! Ik mis Super Mario Galaxy heel erg en wat zou het fantastisch zijn om dat op de Switch te kunnen spelen (ik hoop op deel 1 & 2) veder Super Mario Sunshine zou ook vet cool zijn en Super Mario 64 Switch (misschien kunnen ze dan ook eindelijk Waluigi toevoegen als vijfde personage 😛) en ik ben wel benieuwd naar een nieuwe Paper Mario game, dit klinkt allemaal fantastisch, ik hoop echt dat het waar is.

 • 31/03/2020 om 10:16
  Permalink

  Dit klinkt geweldig. Ik ga niet te vroeg juichen want het blijven geruchten. Daar moet je altijd voorzichtig mee zijn.

  Maar als het waar is zou het het kale jaar dat 2020 tot nu toe is aanzienlijk goed maken voor mij. Ik heb liever remakes van een aantal van mijn favoriete games uit het verleden dan volledig nieuwe games waar ik niet veel mee heb. Paper Mario zou dus wel nieuw zijn, en op Sticker Star na vind ik ze allemaal geweldig. Kom maar op, ik hoop wel dat ze eindelijk terug gaan naar de originele formule uit de eerste twee games. Dat blijft toch het leukste.

  En een opvolger van Odyssey zou ook welkom zijn. 😛

 • 31/03/2020 om 10:48
  Permalink

  Als ze er meer dan 2 gaan uitbrengen, denk ik niet dat mensen het gaat kopen, dat ze maar gewoon rustig aan doen dan vind ik, en ik denk wel meer gamers, het prima.

 • 31/03/2020 om 14:59
  Permalink

  Remasters van 64, Sunshine en Galaxy is iets waar ik al jaren op hoop, maar dit gerucht lijkt mij ook te mooi om waar te zijn…

Geef een reactie