Nintendo zet Portugese nieuwssite op zwarte lijst voor lekken Pokémon Sword & Shield

Een schrijver van de site bracht veel informatie voor de release naar buiten.

Afgelopen november stond niet alleen in het teken van de release van Pokémon Sword & Shield, maar ook van de vele leaks voor de games uitkwamen. Deze leaks waren zo substantieel, dat Nintendo en The Pokémon Company aankondigden een onderzoek te starten naar de dader. VG247 heeft nu een verklaring van Nintendo naar buiten gebracht, waarin wordt bevestigd dat een van de leakers is geïdentificeerd. Het bedrijf heeft vervolgens gepaste maatregelen genomen.

De leaker is een redacteur van de Portugese Nintendo-nieuwssite FNintendo. De desbetreffende redacteur had een reviewexemplaar van Pokémon Sword & Shield voor de release ontvangen, maar heeft zich vervolgens niet gehouden aan de geheimhoudingsovereenkomst met Nintendo. De leaker heeft meerdere afbeeldingen van gameplay voor de release online gedeeld, waarmee verschillende elementen van de game lekten.

Nintendo heeft aangegeven de samenwerking met FNintendo stop te zetten. Dat betekent dat de site geen reviewexemplaren van games meer zal ontvangen. FNintendo heeft ook een verklaring op hun site gezet waarin ze aangeven de desbetreffende redacteur ontslagen te hebben. Ze geven daarnaast aan het zeer te betreuren dat hun samenwerking met Nintendo na elf jaar op deze manier heeft moeten eindigen.

Ruben

Ik ben 23 jaar en van jongs af aan al een groot fan van gaming, met een voorliefde voor Nintendo. Er zijn maar weinig gameseries van Nintendo die ik niet gespeeld heb. Vroeger was ik een en al platform/adventure-games, nu heb ik een lichte voorkeur voor RPG's.

Geef een reactie