Een nieuwe Switch-versie? Nintendo geeft duidelijkheid

Na alle geruchten over een nieuw model van de Switch, geeft Nintendo meer duidelijkheid.

Op het internet gonste het de afgelopen weken van de geruchten rondom een mogelijk nieuw model van de Switch. Volgens deze geruchten zou het gaan om een krachtigere of verbeterde versie van de hybride console. Het lijkt er nu echter op dat we een nieuw Switch-model dit jaar niet hoeven te verwachten.

Directeur Shuntaro Furukawa heeft dit in een gesprek met investeerders laten weten. Tijdens dit gesprek zei hij (vertaald): “We willen beide Switch-systemen aantrekkelijk houden en tevens meer spelers zien te krijgen. We hebben geen plannen om een nieuw Switch-model uit te brengen in 2020.”

Of we volgend jaar wel een verbeterde versie kunnen verwachten is niet duidelijk. Furukawa liet werder ook weten dat er dit jaar veel nieuwe titels op de hybride console zullen verschijnen. Mogelijk krijgen we daar binnenkort meer over te horen.

4 gedachten over “Een nieuwe Switch-versie? Nintendo geeft duidelijkheid

 • 31/01/2020 om 10:14
  Permalink

  Mogelijke krachtigere Switch, veel nieuwe titels dit jaar nog moeten verschijnen waar we allicht binnenkort meer over te horen krijgen…

  Zo te horen hebben we binnenkort een Nintendo Direct nodig.

 • 31/01/2020 om 10:39
  Permalink

  De vraag wat we ons moeten stellen is willen we wel een nieuwe model? Kijk bijvoorbeeld eens naar de DSi en New 3DS / New 2DS, zijn wel krachtiger maar brengt geen echte meer waarde.

  Ik denk dat Nintendo er goed aan doet het zo te laten en hooguit de Switch te verbeteren, zoals ze recent gedaan hebben en naar de toekomst van een eventuele nieuwe console te kijken / werken, en deze pas in 2023 uit te brengen.

Geef een reactie