Slechts 20% van eerste lading Dr Kawashima’s Brain Training verkocht in Japan

Wordt het succes van de serie niet vervolgd op Switch?

Eind december verscheen de nieuwste titel in de Brain Training-serie in Japan. Website Dengeki geeft nu meer inzicht in de verkoopcijfers van de game in het eerste weekend na de release. Uit de cijfers blijkt dat de game slechts 35.000 keer verkocht is, wat goed is voor zo’n 20% van de eerste lading geprinte games. Hierbij worden echter niet de Nintendo eShop-verkopen meegenomen, waardoor het uiteindelijke aantal waarschijnlijk hoger ligt.

Dr Kawashima’s Brain Training begon in 2005 op de Nintendo DS en werd later ook uitgebracht op Nintendo DSi en Nintendo 3DS. De originele game was wereldwijd een grote hit en verkocht in Japan alleen al 3,65 miljoen exemplaren. Het vervolg, More Brain Training from Dr. Kawashima, ging zelfs 4,94 miljoen keer over de toonbank in het thuisland van Nintendo. Of de Switch-versie ooit zulke cijfers gaat halen, valt dus nog te bezien.

Ruben

Ik ben 23 jaar en van jongs af aan al een groot fan van gaming, met een voorliefde voor Nintendo. Er zijn maar weinig gameseries van Nintendo die ik niet gespeeld heb. Vroeger was ik een en al platform/adventure-games, nu heb ik een lichte voorkeur voor RPG's.

3 gedachten over “Slechts 20% van eerste lading Dr Kawashima’s Brain Training verkocht in Japan

  • 12/01/2020 om 19:21
    Permalink

    het uitmelken van oude successen moet maar eens stoppen. Misschien dat dit ook weer zo’n signaal is. Stop met het maken van remakes (al dan niet opgepoetst) en kom met nieuwe originele spellen. En dan mag je een bepaalde franchise best meerdere keren gebruiken. Dan kan prima, maar uitmelken en de heruitgave moeten maar eens stoppen

  • 12/01/2020 om 19:47
    Permalink

    Dit was leuk in het ds tijdperk maar nu op je mobiel gratis te spelen. Nintendo vraagt bijna 30€ voor dit…. En dan kan krijg je inderdaad slechte verkoopcijfers

Geef een reactie