Pokémon Sword & Shield krijgen uitbreidingspas

De games krijgen dit jaar twee flinke uitbreidingen in de vorm van betaalde DLC.

Tijdens de afgelopen Pokémon Direct is de uitbreidingspas voor Pokémon Sword & Shield aangekondigd. Met de pas krijgen spelers toegang tot twee nieuwe DLC-pakketten voor de games, die twee nieuwe gebieden toevoegen aan de Galar-regio. Vanaf juni kunnen bezitters aan de slag in de Ilse of Armor en vanaf de herfst wordt The Crown Tundra beschikbaar. In deze nieuwe plekken spelen zich nieuwe verhalen af en kunnen spelers meer dan 200 Pokémon vangen die niet in de hoofdregio van Galar te vinden zijn.

Beide regio’s zullen volledig te spelen zijn met de beweegbare camera van de Wild Area. Dat betekent dat er ook veel Pokémon Dens te vinden zijn die je met andere spelers kan tackelen. Daarnaast zal je veel nieuwe personages ontmoeten, kleren en haarstijlen kunnen verkrijgen en nieuwe Gigantamax-vormen kunnen ontdekken. De tweede uitbreiding belooft bijna alle Legendarische Pokémon uit voorgaande games toe te voegen in een nieuw grotenstelsel dat je in co-op met andere spelers kan ontdekken.

Het is voor het eerst dat Game Freak betaalde DLC voor een Pokémon-game uitbrengt. Voorheen werden wel eens ‘derde’ versies uitgebracht, zoals Pokémon Crystal, Emerald of Platinum. Spelers kunnen nu hun nieuwe avonturen starten in de uitbreiding zonder hun opgeslagen gegevens te verliezen. De uitbreidingspas is nu al voor te bestellen voor een prijs van € 29,99.

Ruben

Ik ben 23 jaar en van jongs af aan al een groot fan van gaming, met een voorliefde voor Nintendo. Er zijn maar weinig gameseries van Nintendo die ik niet gespeeld heb. Vroeger was ik een en al platform/adventure-games, nu heb ik een lichte voorkeur voor RPG's.

6 gedachten over “Pokémon Sword & Shield krijgen uitbreidingspas

 • 09/01/2020 om 20:55
  Permalink

  Eerst de national dex verwijderen en nu via betaalde dlc meer Pokémon toevoegen. Dit was van tevoren al gepland en ik heb er mixed feelings bij.

  • 12/01/2020 om 00:08
   Permalink

   @m1997

   Het is niet zo dat er Pokemon achter een paywall zitten.
   Iedereen die nieuwe expansion pass niet heeft kan de nieuwe Pokemon gewoon krijgen door te ruilen met mensen die de expansion pass wel hebben of door middel van Pokemon Home.

   Het is daarnaast nooit mogelijk geweest om alle pokemon in 1 game te vangen. Zo kon je bijvoorbeeld in Pokemon Sun and Moon 351 Pokemon vangen. Wilde je andere Pokemon krijgen dan moest je gebruik maken van Pokemon Bank (of met een Pokemon Bank eigenaar te ruilen).

   In Pokemon Sword and Shield zijn op dit moment 400 Pokemon verkrijgbaar. Dit is dus ongeveer net zo veel als andere games. Voor de overige Pokemon die beschikbaar zullen worden gesteld heb je de Expansion Pass of Pokemon Home nodig. Dit is dus niet anders dan vorige games.

 • 12/01/2020 om 11:39
  Permalink

  Dit is natuurlijk een beetje een standaard antwoord wat je bijvoorbeeld van Gamefreak zelf zou verwachten.

  Uiteraard kon je niet alle 700+ Pokémon vangen in oudere games, maar zoals jij ook al aangaf was het wel mogelijk om aan alle Pokémon te komen via Pokébank. Dit gaat in Sword & Shield niet mogelijk worden via Home, maar alleen via dlc.

  Het feit dat in Sword & Shield niet alle Pokémon aanwezig zijn is van tevoren gewoon gepland. Deze games gebruiken namelijk dezelfde models als Sun & Moon (hetgeen waar Gamefreak over heeft gelogen) en het is dan ook zeer makkelijk om de missende Pokémon toe te voegen. Het feit dat de national dex mist, is dan ook puur een strategie geweest om door middel van dlc nog meer geld te innen. Je kan Pokémon inderdaad ruilen via anderen die wel de dlc hebben, maar als je bijvoorbeeld kijkt naar Galarian Slowpoke dan heb je sowieso al de dlc nodig om deze te laten evolueren.

  Ik vind er maar een naar luchtje aan zitten…

  • 12/01/2020 om 21:54
   Permalink

   Game Freak heeft waarschijnlijk alleen gemeld wat Creatures hun doorgaf. Creatures Inc. Is namelijk verantwoordelijk voor de modellen niet GameFreak.

   Je kan alle 200 oude Pokémon ruilen met base Sword/Shield via Home of anderen. Exclusieve Pokémon is echt hetzelfde principe als Originnform Giratina, Black Kyurem, Sky Shaymin je moest voor deze versies per se een hele nieuwe game kopen voor nagenoeg niks nieuws ten opzichte van de originelen. Ik zie niet helemaal waarom DLC zo wordt afgeschoten en een derde game gewoon goed wordt ontvangen :p al helemaal omdat we niet weten hoeveel speelduur de dlc heeft

Geef een reactie