Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Reggie Fils-Aime denkt dat game streaming zich dit decennium flink gaat ontwikkelen

De voormalig Nintendo-president ziet wel brood in dit medium.

De voormalig Nintendo-president ziet wel brood in dit medium.

Het streamen van games staat nog in zijn kinderschoenen, maar de ontwikkelingen zitten in een stroomversnelling. Google heeft vorige maand Google Stadia uitgebracht en Microsoft is bezig met zijn Project xCloud. Game streaming is verder hier en daar te ontdekken, zoals met Resident Evil 7: Biohazerd en Assassin’s Creed: Odessy in Japan op de Nintendo Switch. Hierbij download je slechts een klein programma op je systeem, die de volledige game via het internet afspeelt.

Reggie Fils-Aime, voormalig president van Nintendo van Amerika, werd door Hollywood Reporter gevraagd hoe hij de toekomst van game streamen ziet. Hij vertelde het volgende:

“Naarmate de technologie van cloud gaming zich ontwikkelt, en naarmate de downloadsnelheid toeneemt, betekent dit dat je elk spel op elk apparaat en op elk gewenst moment kunt spelen. Dit zal het komende decennium gebeuren en iets zijn dat echt zinvol is voor spelers.”

Bron