Gleamlight developers reageren op Hollow Knight vergelijkingen

Het spel die onthuld was tijdens de Indie World Showcase valt niet bij iedereen in goede aarde.

Na de onthulling van Gleamlight heeft het spel een hoop kritiek gekregen van kijkers. Zo werd het spel vergelijkt met Hollow Knight en werd het op een punt zelfs een complete “Rip-Off” genoemd.

Op Twitter worden de vergelijkingen vooral in de reacties geplaatst op Nintendo’s officiële aankondiging van het spel. Verder heeft de trailer van Gleamlight meer dislikes dan likes op het moment.

De ontwikkelaar van Gleamlight reageert op deze beschuldigingen met de volgende uitspraak :

“Gleamlight” is nog in ontwikkeling en het getoonde product is nog niet af. Het dev team is bekend met “Hollow Knight” maar het spel heeft niks met deze titel te maken.

Mensen vinden de art stijl, het design van het hoofdpersonage, het kleurpalet en animaties enorm overeenkomen met die van Hollow Knight.

Wat vindt jij? zijn deze beschuldigingen terecht? Bekijk de trailer van Gleamlight hieronder en geef je mening:

Joey

Heyhey! Ik ben een 20-jarige jongen genaamd Joey. Ik ben heel creatief ingesteld, hou van tekeningen en volg een studie voor ICT Programmeren aan het hbo. Naast het schrijven bij Daily Nintendo sta ik ook nog bekend als PandyBearArt (www.instagram.com/PandyBearArt). Verder hou ik van gamen, anime en het horror-genre. Hoe darker hoe beter!.

Geef een reactie