Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Verbreekt Game Freak banden met Creatures Inc?

Game Freak
Het bedrijf is verdwenen van de partnerlijst van Game Freak.

Het bedrijf is verdwenen van de partnerlijst van Game Freak.

Wellicht heb je de naam Creatures Inc. wel eens voorbij zien komen in een Pokémon-spel. Dit bedrijf was sinds het begin betrokken bij de Pokémon-serie en was voornamelijk verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de 3D-modellen van de beesten. Dit deden ze al sinds Pokémon Stadium en tevens zat het bedrijf achter de modellen in Sword & Shield. Modellen die door de fans overigens niet bepaald enthousiast werden ontvangen.

Nu lijkt het erop dat Game Freak de banden met Creatures heeft verbroken. Op de website van Game Freak is namelijk een lijst te vinden met de belangrijkste partners. Tot en met in elk geval 18 november stond Creatures Inc. op die lijst, nu zijn ze echter verdwenen. Pokémon en Nintendo staan daarentegen wel op de lijst.

Het is vooral opvallend, omdat Creatures een gedeelte van The Pokémon Company bezit. Officieel is er nog niets naar buiten gebracht maar zodra er meer bekend is houden we je op de hoogte.