Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Vanaf deze week is cross-play met PlayStation 4-spelers mogelijk in Minecraft op Switch

Een samenkomst van grootheden.

Een samenkomst van grootheden.

Vorig jaar maakten Microsoft en Nintendo hun samenwerkingsverband bekend met Minecraft – Bedrock Version. Hierdoor konden spelers van de Switch- en Xbox One-versie van de game samen online de game spelen. Microsoft stond er open voor dat Sony zich zou aansluiten, zodat PlayStation 4-spelers ook konden deelnemen. Sony wilde hier in eerste instantie echter niets van weten. Dit leidde tot kritiek van fans en media, waardoor Sony uiteindelijk overstag ging en hun cross-play beleid beloofde aan te passen.

De vruchten van deze beleidswijziging zijn al te merken in verschillende games, maar vanaf deze ook in Minecraft. Met een nieuwe trailer bevestigd Microsoft op YouTube dat Minecraft – Bedrock Version vanaf morgen verkrijgbaar is voor PlayStation 4. In deze vernieuwde versie van Minecraft kunnen bezitters van Sony’s console eindelijk online samenspelen met Switch- en Xbox One-bezitters.

De nieuwe trailer is hieronder te bekijken. Ga jij met vrienden met verschillende platforms Minecraft spelen?