Verschijning van grootste executives op The Game Awards 2018 was bijna niet doorgegaan

De korte speech van Reggie Fils-Aimé, Shawn Layden en Phil Spencer kostte maanden om te regelen.

Vorig jaar werden gamers wereldwijd verrast tijdens The Game Awards toen executives van Nintendo, Sony en Microsoft samen op het podium verschenen om het publiek toe te spreken. Toenmalig Nintendo of America-president Reggie Fils-Aime, Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios-voorzitter Shawn Layden en Xbox-baas Phil Spencer gaven een korte toespraak voor alle spelers over inclusie en gemeenschap.

Tijdens eens Ask me Anything (AMA) op Reddit deze week werd de bedenker en presentator van The Game Awards, Geoff Keighley, gevraagd hoe hij deze gebeurtenis voor elkaar heeft gekregen. Hij vertelde dat het enkele maanden aan onderhandelingen heeft gekost en dat het idee een paar dagen voor de show dreigde te mislukken, maar alles uiteindelijk op zijn pootjes terecht kwam.

Keighley zei het volgende:

“Het was lange tijd een droom van mij – sinds de eerste show. Ik vroeg alle drie de mannen persoonlijk en ze stemden ermee in het te doen, maar het kostte maanden van onderhandelingen om het te laten gebeuren. Een paar dagen voor de show dacht ik dat (red. het hele plan) het uit elkaar was gevallen en ik was echt verdrietig. Maar toen kwam het op magische wijze weer samen. Het produceren van deze shows is altijd een emotionele achtbaan, maar ik ben echt trots op dat moment en blij dat ik heb kunnen helpen het te laten gebeuren.”

Geoff Keighley, organisator The Game Awards

The Game Awards 2019 vinden volgende week plaats in de nacht van donderdag 12 december op vrijdag 13 november van 02:30 tot 04:30 uur.

Ruben

Ik ben 23 jaar en van jongs af aan al een groot fan van Nintendo en hun games. Het is moeilijk om tussen de geweldige series favorieten te kiezen, maar de Mario-games hebben sinds jongs af aan een speciale plek in mijn hart.

Geef een reactie