Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Darksiders Genesis op de Switch: Devs willen het “hoogst haalbare”

De Switch versie krijgt sowieso precies dezelfde content.

De Switch versie krijgt sowieso precies dezelfde content.

Darksiders Genesis komt begin volgend jaar naar de Switch. Veel mensen vragen zich af of de Switch versie er net zo goed uit komt te zien als op andere platformen, en in een interview met Nintendo Everything werd Airship Syndicate CEO Joe Madureira hier dan ook naar gevraagd. Hij beloofde in ieder geval dat de Switch versie 100% dezelfde content zal bevatten.

“And certainly, it is a different platform technically to work on then some of the others, so we’ll up making some concessions, but the team is working really hard right now to make sure that it’s as good as it can be.”

Naar de technische aspecten van de game; frame rate en resolutie, werd ook gevraagd. Airship Syndicate president Ryan Stefanelli had daarover het volgende te zeggen:

“I mean really, that is kind of it – do what we gotta do to make it feel good, and we’ll see where it comes out in the wash. It’s what we had to do on Battle Chasers as well, and Battle Chasers was a unique challenge because the Switch had just come out, and Unity was brand new on Switch. I think we were one of the first two, three games that were of a decent size – maybe even period that were trying to come to the Switch based in Unity. We’ve gotten a taste of what the transition is like, and we’re getting a lot of help on it too, so hopefully Switch players will be happy with it. It’s really cool being able to bring a new Darksiders game to the Switch. We’re excited about it.”

Stefanelli gaf daarbij wel aan dat het een behoorlijke opgave is, omdat er visueel veel gebeurd in Darksiders Genesis. Hij noemde het “high fidelity stuff” en gaf aan dat het nog best een uitdaging was om ervoor te zorgen dat het perfect liep op de Switch. Wel gaven ze aan daar al veel sneller mee begonnen te zijn dan bijvoorbeeld Battle Chasers, die door aanpassing naar de Switch flink vertraagd was.

Darksiders is een aankomende top-down hack and slash game ontwikkeld door Airship Syndicate. In de game kruip je in de rol van Strife, met als ultieme doel de mensheid te redden. Gevechten, exploratie en het oplossen van puzzels staan hierin centraal, eveneens grootte baasgevechten die we ook van andere Darksiders-titels kennen.